Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)

Direct inschrijven

1. De cursus

1. De cursus

In deze cursus BBMI staan de bediening, preventief onderhoud en de periodieke controle van een brandmeld- en ontruimingsinstallatie centraal, zoals in de NEN-normering is vastgelegd. Om precies te zijn, in NEN 2654-1 en -2.

Een Beheerder Brandmeldinstallatie is het eerste aanspreekpunt voor de brandweer. Deze beheerder is verantwoordelijk voor het dagelijks beheren en onderhouden van de installatie. Goed beheer van de installatie voorkomt ongewenste meldingen en storingen. Hierdoor stijgt de bedrijfsveiligheid. U voorkomt onnodige paniek binnen de organisatie en u bespaart de brandweer onnodig uitrukken.

De cursus Beheer Brandmeldinstallatie bestrijkt anderhalve dag. De eerste lesdag begint om 09.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De tweede lesdag start om 09.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Zeer ervaren docenten verzorgen deze cursus. Er zit een periode van twee weken tussen beide lesdagen. In deze periode werkt u een aantal opdrachten uit die betrekking hebben op uw organisatie. De cursus BBMI bevat zowel theorie- als praktijkonderdelen.

2. Voor wie

2. Voor wie

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. De cursus BBMI leidt medewerkers op die te maken hebben met de bediening en het technische beheer van een brandmeld- en ontruimingsinstallatie.

3. Examen

3. Examen

Het examen BBMI bestaat uit twee delen. Er is een theoretisch gedeelte met meerkeuzevragen. En er is een praktisch gedeelte dat een projectopdracht omvat. Bij voldoende resultaat voor beide onderdelen ontvangt u het NIBHV Diploma Beheerder Brandmeldinstallatie. Het examengeld bedraagt € 25,-.

4. Cursusprogramma

 • Brandmeldinstallatie, techniek en activiteiten
 • Voorschriften, normen, eisen, opbouw, werking, componenten en documenten van brandmeld- en ontruimingsinstallaties volgens de NEN-norm 2654-1 en 2654-2
 • Het registreren en rapporteren van gegevens in het logboek
 • Taken beheerder
 • Instructie van derden
  • Onderwerpen die onder andere aan bod komen
   Error parsing XSLT file: \xslt\CourseLocations.xslt

   5. Kosten

   De kosten voor de cursus Beheer Brandmeldinstallatie bedragen € 395,-. Dit bedrag is inclusief lesmaterialen, certificeringskosten en een dagarrangement, exclusief btw.

   Direct inschrijven

   CursusBHV