Basiscursus BHV

Direct inschrijven

1. De cursus

1. De cursus

Een BHV-er (bedrijfshulpverlener) kan Eerste Hulp verlenen en een beginnende brand bestrijden. De cursus BHV is een zeer praktisch ingerichte cursus en dus zeker niet saai! Deze tweedaagse opleiding tot BHV-er bevat twee onderdelen. Eén lesdag is gericht op het onderdeel Eerste Hulp. U leert wat u moet doen bij verschillende soorten letsels. Ook het bedienen van de AED wordt getraind. De andere lesdag behandelt u een beginnende brand te bestrijden. U leert een beginnende brand te bestrijden. Aan het einde van beide trainingsdagen doet u examen.

2. Voor wie

2. Voor wie

Elke organisatie is vanuit de Arbo-wet verplicht om minimaal één werknemer als BHV-er aan te wijzen. Een BHV-er kan op elke afdeling in de organisatie werkzaam zijn. Bij grotere bedrijven moeten er meerdere BHV-ers aanwezig zijn. Er is geen specifieke vooropleiding vereist om aan de cursus BHV deel te nemen.

3. Examen

3. Examen

Beide cursusdagen sluit u af met een meerkeuze NIBHV examen. Daarnaast worden uw praktijkverrichtingen beoordeeld. Heeft u beide dagen en beide examens goed doorlopen dan ontvangt u een NIBHV Basisdiploma Bedrijfshulpverlener, een certificaat Eerste Hulp en een certificaat Brandbestrijding en Ontruiming en een legitimatiepas. Het basisdiploma BHV, de deelcertificaten en de legitimatiepas zijn één jaar geldig. Door elk jaar de Herhalingscursus BHV te volgen, kunt u de geldigheid verlengen en blijft u geregistreerd staan als officieel BHV-er.

4. Cursusprogramma

Greep uit de onderwerpen EHBO
VerwondingenReanimatie
  OogletselsGebruik AED
   Kneuzingen
    Brandwonden
     Botbreuken
     Greep uit de onderwerpen Brand
     BrandgevaarBlussen met diverse blusmiddelen
      Taak BHV'er
       Ontruiming
       Error parsing XSLT file: \xslt\CourseLocations.xslt

       5. Kosten

       Het cursusgeld voor de Basisopleiding BHV bedraagt € 395,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, examen, certificering en tweemaal dagarrangement.

       Direct inschrijven

       CursusBHV