Schriftelijke Cursus Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende VCA (VOL-VCA)

Direct inschrijven

1. De cursus

1. De cursus

Geen tijd voor les, wel VOL-VCA certificaat nodig? Geef u op voor deze schriftelijke cursus! Tijdens de cursus VOL-VCA leert u als leidinggevende hoe u en uw medewerkers veilig kunnen werken. Omdat u een voorbeeldfunctie heeft, leert u collega’s te motiveren en te stimuleren. Het resultaat hiervan is een veilige en verantwoorde werkomgeving.

Als bedrijf VCA gecertificeerd worden? Dat kan, wanneer al uw operationeel medewerkers in het bezit zijn van een diploma VCA. Door ze allen een cursus VCA te laten volgen weet u (zo goed als) zeker dat elke medewerker slaagt voor zijn of haar diploma.

2. Voor wie

2. Voor wie

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Geen tijd voor les, dan is deze schriftelijke cursus geschikt voor u. Starten wanneer het u uitkomt en studeren in uw eigen tempo.

3. Examen

3. Examen

De cursus VOL-VCA sluit u af met een officieel NIBHV examen. U meldt zich hier voor aan, met behulp van bijgeleverde aanmeldingskaart. Dit examen bestaat uit meerkeuzevragen en kost € 79,50. Bij goed gevolg ontvangt u van het NIBHV de legitimatiepas en het VCA VOL certificaat.

4. Cursusprogramma

Onderwerpen die onder andere aan bod komen
Gevaren, risico's en preventieVeiligheids- en gezondheidswetgeving
  OngevallenVeiligheidsgedrag
   Rechten, plichten en overlegProcedures, instructies en signalering
    Gevaarlijke stoffen + brand en explosieVoorbereiding op noodsituaties
     Persoonlijke beschermingsmiddelen Specifieke werkzaamheden en omstandigheden

     5. Kosten

     De kosten voor de schriftelijke cursus VCA-VOL bedragen € 129,-. Dit bedrag is inclusief lesmaterialen, exclusief examen en btw.

     Direct inschrijven

     CursusBHV