Mondelinge Cursus Basisveiligheid VCA (B-VCA)

Direct inschrijven

1. De cursus

1. De cursus

VCA is een afkorting voor Veiligheid Checklist Aannemers. Dit certificaat staat voor een veilige werkomgeving waarin men streeft naar minder ongevallen op de werkvloer. Tegenwoordig eisen opdrachtgevers steeds vaker dat aannemers VCA-gecertificeerd zijn. Als bedrijf VCA gecertificeerd worden? Dat kan, wanneer al uw operationeel medewerkers in het bezit zijn van een diploma VCA. Door ze allen een cursus VCA te laten volgen weet u (zo goed als) zeker dat elke medewerker slaagt voor zijn of haar diploma. Deze korte praktijkgerichte cursus duurt 1 dag en start om 09.00 uur en duren tot 17.00 uur. CCV Het is mogelijk de cursusuren te laten registreren bij het CCV bij een incompany cursus.

2. Voor wie

2. Voor wie

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. De Basisveiligheid VCA cursus is bedoeld voor alle operationele medewerkers in de industrie en bouwnijverheid.

3. Examen

3. Examen

De cursus B-VCA sluit u af met een examen aan het einde van de tweede lesdag. De kosten voor het examen zijn € 79,50. Bij goed gevolg ontvangt u het NIBHV Diploma Basisveiligheid VCA en een legitimatiepas.

4. Cursusprogramma

Onderwerpen die onder andere aan bod komen
Veiligheids- en gezondheidswetgeving
 • Veiligheidsgedrag
 • Procedures, instructies en signalering
 • Voorbereiding op noodsituaties
 • Specifieke werkzaamheden en omstandigheden

  5. Kosten

  De kosten de VCA basiscursus bedragen € 295,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, examenkosten, dagarrangement en certificering, exclusief btw.

  Direct inschrijven

  CursusBHV